Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

18 Mart 2010 Perşembe

geri tepme mesafesini doğru hesaplamak





yaptığımız hamleler etki-tepki kanununa göre, mutlaka bir karşılık görecektir. karşınızdaki kişiyi iyi analiz etmeniz gerekiyor yani. eğer sünger gibi bir insansa ya da yumuşak ruhlu biriyse, sert hamleleriniz karşılık bulmayacaktır. ama daha yumuşak hamleleriniz ve hesap etmediğiniz ufak detaylara dayanan hareketler sert tepki görecektir. ve farketmeniz uzun süre alacaktır. çünkü uzaktan bir süngerin su aldığı farkedemezsiniz, sıktığınızda anlarsınız, su aldığını, yara aldığını, ağladığını.

ama size benzeyen birini bulduğunuzda ama size çok benzeyen, her hamleniz aynı şekilde karşılık bulacaktır ondan, ne kadar etki o kadar tepki. gölgesini bulan insanlar azdır, iki farklı yüze baktıklarında aynı insanı görürler dışardakiler, aynı duyguyu görürler: şehrin ortasında kaybolmuş bir derviş ruhunu. ayakları çıplak değil belki ama, parkeleri sayarken görürsünüz onları, yuvarlak parkeler için belediyeye kızarlar, insanların bakışlarını üzerlerinde hissettiklerinde yavaşça gülümserler ve çevrelerindeki sesleri değil bakışları hisseder bu insanlar. ruh ikizini bulan insanların hepsi böyledir.

ama es kaza kendinizi bir rus ruleti masasında bulursanız, etkinize yanlış tepki almışsınızdır, düzeltmeye çalıştığınızda geri dönemezsiniz, köşe başları rutubetlenmiş bir odada bulursunuz kendinizi. siyah beyaz bir filmin ortasında gibi, koskoca bir hangarın içinde, açık olan kocaman kapıdan sızan güneş ışığının kızılllığından güneşin batmakta olduğunu anlayın. siyah beyaz bir filmde kızıllığı görüyorsanız çok vaktiniz yoktur. mekanın tam ortasındaki ufacık bir masanın aynı tarafında yanyana duran iki sandalyede oturan iki kişiden biriyseniz, önünüzde duran smith wesson'un uzun namlusuna pek bakmayın. silah muhtemelen soğuk olacaktır, tek mermi sürüldüğünde silaha, sakinliğinizden birşey kaybetmemenize şaşıracaksınız, mutlu sonlar size göre değil çünkü.

o anda tek yapmanız gereken, silahın geri tepme mesafesini doğru hesaplamak, yoksa ikinizi de rus cennetine gönderebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder