Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

12 Mart 2010 Cuma

sadece yapılmayacak olanı söyleyen insan

3/12/2010 12:48:00 ÖÖ Posted by mistrafantastic , No comments
dünya üzerindeki en gereksiz insandır. neden mi?

öncelikle hiçbirşey yapmazlar. ellerini taşın altına koymazlar.

ellerini taşın altına koyanlarla empati kurmazlar, ya da kurmak istemezler.

olayların gidişatı hakkında düşünmezler, yarını hesaplamazlar.

anı kurtarmaya çalışıp, popülizmin dibine vururlar.

ve bir kişi birşey yapmaya kalkıştığında onun bilmemne nedeninden dolayı yapılamayacağını söylerler. hadi len.

sözlükte de var böyle insanlar. ellerini taşın altına koyup yazan sayılı yazar var. bir de sadece eleştiren onu neden yazdın bunu neden yazdın, o öyle yapılmasaydı diyen bir güruh var.

rahatsız olduğun bir başlığa yazmak yerine, eleştirmek yerine kaçınız bir başlık açıyor?

sözlüğün reklam politikasını eleştirenler, evde anneleri evlilik programı izlerken annelerini uyarıyorlar mı? burada aşk-ı memnu'yu eleştirenler ailelerinden biri izleyince ses ediyorlar mı? cemaatlerinin, televizyonlarının aldıkları reklamları eleştiriyorlar mı?

buradaki başlıkları eleştirenlerin %99'u bir öneri sunmuyorlar yönetime. sesini çıkaramaya çalışan yazarları, farklı görüşlere tahammül edemeyen yazarlar küstürdü. burası tek sesli bir yer olmaya doğru gidiyor. takkeyi önünüze alıp düşünün biraz. farklı bir sesin çıkmadığı topluluk nasıl düşünsel ve eleştirel bazda ilerler? kendi kendimize kemalist esprisi yaparak mı ilerleyeceğiz? sadece kendi yazarlarımızı göğe çıkartarak mu edebiyatımızı ilerleteceğiz? sadece belli köşe yazarlarını okuyup, kendimizi at gözlüğüne mahkum etmeye başladık. gazete alın demiyorum, şu sözlükte o başlıktan bu başlığa koşturacağınıza, o eleştirdiğiniz adamları okuyun, okuyun ki eleştirecek yüzünüz ve entellektüel birikiminiz olsun.

yoksa burada yaptıklarımız kahve muhabbetinden, gün muhabbetinden öteye gitmeyecek. her eylemde taşlanan protestocuya kimileri hain gözüyle bakar, ben öyle bakmıyorum. hakkını arıyor gözüyle bakıyorum. ve o eylem şöyle değil de böyle olsaydı daha etkili olurdu diyen insanlar; anca televizyon başında çekirdek çitlemekten başka başarısı olmayan kişiler. o adam yerine gösteri yapanı eyleme geçeni tercih ederim ben.

kendisinden başka herkesin karşıt görüşlü olduğu bir ortamda sesini duyurmaya çalışmaya çalışan insan cesaretlidir. o tip yazarlardan biri daha ayrıldı bugün. siz çekirdek çitlemeye devam edin.

acz ve fakr abimin de dediği gibi: "siz, siz oldukça ben sadece yabancı oluyorum... şikayet mi? cidden değil..."

kolay gelsin.

0 yorum:

Yorum Gönder