Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

19 Mayıs 2011 Perşembe

almanya'dan rock'n roll esintileri: the baseballs

5/19/2011 03:56:00 ÖS Posted by mistrafantastic , , No comments
cover dinlemeyi severim. yakın bir dostum bunun orjinallik arayışı olduğunu söylemişti. yapılmış olanın yeniden yorumlanması ne kadar orjinalitedir, bilemiyorum. ama yeni arayış, farklı bakış denemeleri güzel olur. son zamanlarda, modern akımlar'ın (r&b) gibi, eski akımlarla yoğrulması (bu örnekte rock'n roll) güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor.

the baseballs'la yakın zamanda tanıştım, günlük youtube gezintilerimin getiri olarak. araştırdım, başarılı rock ve pop şarkılara güzel coverlar yapan abilerimiz. klipleri ise, siyah beyaz ve 30-40 sene öncesinin stilleriyle bezenmiş. çok fazla elvis presley dinlemişliğim yoktur. sesine aşinalığım vardır, küçükken anlamsız şekilde bacakları onun gibi oynatmışlığım da vardır.

strike adlı albümleri 2009 mayısında çıkmış, yükseliş yaptıkları umbrella coverları bu debut albümde yer alıyor. albümündeki şarkılar içinde, umbrella, hey there delilah, crazy in love ve this love coverları ise şahane. 2011 çıkışlı strings and stripes albümlerinde ise, candy shop, hello şarkıları öne çıkıyor. ayrıca sam'in elvis'in oğlu olduğu yönünde kuşkularım olduğunu da ekleyeyim.

genel olarak sakin ve gürültüsüz bir albüm olduğundan mütevellit tatil günlerinde ve muhabbet ortamlarında alttan alta çalınası, ara ara kulak verilesi. ayrıca albümlerin ve single'ların listeleri altüst ettiğini söylemeden geçmeyelim.

son olarak grup üyelerinin adları sam (sven budja), digger (rudiger brans) ve basti (sebastien raetzel). elbette grubun diğer üyeleri de var ama burada değinemiyorum kendilerine. resmi siteleri burada, ingilizce vikipedi sayfaları ise burada ikamet etmekte.

0 yorum:

Yorum Gönder