Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

1 Nisan 2010 Perşembe

nazım hikmet vatan haini ismet özel çok yaşa zihniyeti

4/01/2010 10:38:00 ÖS Posted by mistrafantastic , No comments
çok yaşamaz ve ölmeye mahkumdur.

üç maymunu oynayıp ateisti eleştiren insan olmayın. okuyun, yaratan rabbinizin adıyla okuyun.

ve düşünün ellerinizi başınızın arasına alıp, kitleleri etkileyen insanlardan birini yerin dibine geçirirken, diğerini arşa çıkarmak ne kadar doğru?

bu arada ne ismet özel'den ne nazım hikmet'ten alıntı yapmak kimseyi entel yapmaz. ismet özeli nazım hikmetin alıntıladığı dizelerini bile bimeden kişilere ithaf etmek ironi olmalı, değilse çok ciddi problemler var zira.

türkiyede'ki fikri tartışma ortamını baltalayan bu: eleştirenleri yerin dibine sokmak. sen ismet özel'i ne kadar anladın diye sorarlar adama.

- abi evet, isyan çok güzel yea...
- erbain i okudun mu?..
- o ne bre?

kedinin ayağı üç ziniyeti beyler, ismet konusunda ise durum kazın ayağı öyle değil noktasında.

nazım hikmet'i inkar etmek yanlıştır, aziz nesin'i inkar etmek, deniz gezmiş'i sadece militan olarak görmek; siyasileri asan zihniyete karşı ayakta durmaktır.

- abi tsk'da birkaç çürük elma var o kadar..
- hadi lan. tsk da birkaç kaliteli elma vardı, onları da tasfiye ettiler.

romantik olmamak lazım, tutarsızlığı eleştirmek lazım, her şairi de elinden tutup gezdirmemek gerek. şairlikle düşünce adamlığı farklı şeyler karıştırmayın bre. ve emin olun ismet özel eleştirilmekten haz etmez. eleştiriden hakkıyla yararlanmayan insan en fazla geldiği noktada kalır. ileriye gidemez.

nazım hikmet, aziz nesin bir düşüncenin savunuculuğunu yapıyor, ismet özel ise tüm düşünceleri bir kenara bırakıp, literaratürü değiştirmeye kalkıyor. yemezler bence.

- abi ismet özel türklüğü yeniden tanımlamış...
- tutarsa bu düşünce, giderim st. petersburg'a yerleşirim.

ismet özel dahi masum değil. aklınıza koyun. birini överken başı arşa değmesin. ve ölen insanın arkasından bir yazar ve şairin arkasından, eserlerini okumadan hükme varmayın. nerede kaldı kul hakkı? atesitlere yaptın diye kul hakkı yok mu zannediyorsun? eğer böyle düşünüyorsan, denizde boğulmak üzere olan seni kurtaracak olan benim elim olmayacak. emin ol.

- denize kuran mı düşse kurtarırsın, atatürk mü?
- seçim yapacağıma, denize atlayıp boğulurum daha iyi.

yapmayın bre, birine portakal atacaksanız soymanız gerekmez. hoş görü bre hoşgörü. ismet özel'i göğe çıkaranlara söz murat zelan'dan geliyor:

Sevgili Nasreddin Hoca
Kazan bir doğurdu ki her taraf Kazanova.

0 yorum:

Yorum Gönder