Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

21 Nisan 2011 Perşembe

Zemberek No: 21 - Birinci Bölüm

4/21/2011 11:50:00 ÖS Posted by mistrafantastic , No comments
elimde mikasa topum var, istemediğimi oynatmama hakkına sahip olmadığımı yeni yeni anlıyorum. bazı kişileri mecburen, bazıları senin kontenjanından oynar. içten pazarlığın en naif halini öğrenirsin, zorla oynayanı dikkatli izlersin. öğrenirsin, top seninse sözün biraz daha değerlidir. onu oynatarak yaptığın yücelik sana bazı haklar vermiştir. farkındasındır ve bunu kullanmayı öğrenirsin. kendini öne çıkarır, kendine sığınırsın olabildiği kadar, gittiği yere kadar.

benim babam senin babanı döver. sığınılan kişinin yüceliğini ve babanın aile içindeki gücünü temsil eder. bir nevi babaya öykünmedir, onun kadar güçlü olmak istemektir, onun her şeyi yapabileceğine inanmaktır bir nevi. sen yunan tanrılarını bilir misin okuyucu? hani eksiklerine rağmen sevilen. en büyük erkek çocuk için baba, büyündüğünde olacak "şey"dir. geleceğe bakmaktır, gelecekteki kendisini görmesidir. küçükken böyle düşünür abi.

o yüzden genelde abiler babaların her şeye gücü yetmediğini anladıklarında ona başkaldırırlar, genelde bu din olgusunun yerleşmeye başladığı zamanlarda olur. isyankar olduğu zannedilen çocuklar dışlanırlar, baba olduklarında daha kucaklayıcı olurlar. göz altı torbalarını dikkate almayın. güçlünün gücünün farkına varın.  abiler deneme tahtasıdır. onlara saplanan çivileri çıkarın. yara izlerini kendileri hallederler. 

bir yukarıdaki şiir kaydı ile beraber birbirlerini tamamladılar.

0 yorum:

Yorum Gönder