Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

20 Ocak 2011 Perşembe

ömrümün herhangi bir deminde/2

1/20/2011 11:57:00 ÖS Posted by mistrafantastic No comments
herkes bu ülkenin evladı. öğretmen olmak çok güzel, tıp okuyorsan en baba sensin. gazeteci adayı olsan, reklamcı olsan iyisin, ilahiyat okusan da iyi. bunlara lafım yok. analarının ak sütü gibi helal olsun gördükleri bu ilgi.

ama nedir bu mühendislerin, bizzat kendi ailelerinden başlayan küçük görülme havaları, bu ülke için çalışmıyor nidaları. sırf bu ülke sathında geri kalınmış bir kaç alanda ilerlemeye çalışan (bilgisayar, uçak, elektronik vs..) öğrencilerin, mühendislerin küçük görülmeleri, küçümsenmeleri. biz de giriyoruz aynı sınava, biz de çalışıyoruz, biz de bu ülkenin evladıyız amk. bu ülkenin ilerlemesi için çalışıyoruz. kahvelerde şunu şöyle yapsalar dediğiniz hayalleri gerçeklemeye çalışıyoruz, insanlara en değerli şeyi, zamanı verimli kullanması için araçlar geliştirmeye çalışıyoruz, daha iyi evlerde oturmanız, daha modern gereçler kullanmanızı sağlamaya çalışıyoruz. sıra beklemeniz yerine bilgisayardan halletmeniz için uğraşıyoruz. pes etmemek, tüm akışı yıkıp yeniden inşa etmek derslerde öğretildi bize.

üstelik tüm bunları daha önce bu ülkenin eğitimsel geçmişi olmayan alanlarda yapıyoruz. yabancı kaynakları okuyoruz, deneme tahtası oluyoruz bu ülkede. üstelik bu ülkede mühendis/bilim insanı ayrımı olmadığı için bu işin hem bilimini hem mühendsiliğini diğerlerine verilen sürede(4 sene) tamamlamaya çalışıyoruz. biz de insanız amk.

bir kere de ben mühendisim dediğinde yüzünüz ekşimesin, tıp bölümü daha iyi demeyin, bana öğretmenleri örnek vermeyin. yeter be cidden yeter. ya bu mühendislikleri toptan kaldırın, tecrit edin, ya da bu bölümlerin puanını düşürün de biz de rahatlayalım anasını satayım. yok sen hem sayısalı, ilimi, feni ne diyorsan onu dilinden düşürme, hem de bu alanda ihtisas yapanalrı küçümse. bu perhiz lan?

0 yorum:

Yorum Gönder