Ægroto dum anima est, spes est. (Erasmus, Adages, 2.4.12)

4 Şubat 2012 Cumartesi

an çeşitlemeleri #4

2/04/2012 11:34:00 ÖS Posted by mistrafantastic 1 comment

“Yoruldum ey tanrım, yoruldum ve tükendim. Gerçekten ben insanların en cahiliyim. Bende insan aklı yok. Bilgeliği öğrenmedim. Kutsal olan’a ilişkin bilgiden de yoksunum.”
Eski ahit / süleyman’ın özdeyişleri / 30, bâb.


bir süre sonra rutinleşir her şey. sürekli yaptıklarınız, elinden tutup büyüttüğünüz her şey popüler olmaya başlar. o popüler oldukça siz ondan uzaklaşırsınız. popüler olan bir süre sonra bozulmaya başlar. farkedersiniz. uzaklaşırsınız. ondan eski tadı almadığınızı farkedersiniz, yeni bir alışkanlığın elinden tutarsınız. insanların ve dahi kendinizin değişmediğini anladığınız anlar vardır.

her sene hemen hemen aynı vakitte özlediğiniz kişiler vardır. aramazsanız geçer. ararsanız ona ihityacınız varmış gibi hissedersiniz, bir süre bağlanır sonra sıkılırsınız. birisini neden yanınızda tutmayıp, uzaklaştırdığınızı anladığınız anlar vardır.

size zarar verenlerden uzaklaşırsınız. davranışlarının sorgulanması kimsenin hoşuna gitmez. insanlar rüyalarını sever. rüyalarında kimse sizi sorgulamaz. rüyanızda sorgulayan da sorgulanan da sizsinizdir. uyanmak istediğinizde uyanırsınız. yaşamın bir rüya olup olmasını istediğiniz anlar vardır.

daha fazla sıcaklığı istediğiniz zaman güneş sizi boğar, daha soğuğu istediğiniz zaman dizlerinizin altını hissetmezsiniz. ikindi güneşi vardır. ne sizi ısıtır, ne de üşütür. olması gerektiği gibi hissedersiniz. insanın üzerinde ikindi güneşi etkisi yapan anlar vardır.

"geceleri yazmasam daha neşeli olabilirdik hepimiz."

1 yorum:

  1. bu aralar geceleri yazmayalım.Kış yeterince karanlık geçiyor zira:)

    "sürekli yaptıklarınız, elinden tutup büyüttüğünüz her şey popüler olmaya başlar. o popüler oldukça siz ondan uzaklaşırsınız. " Ne çok yaşadım bunu da...
    Bir de, zarar verenlerden mutlaka kaçmalı,savaşmanın ya da iyimserliğin lüzumu yok:)

    YanıtlaSil